• Her er Knut Fangberget (t.v) sammen med Frps Erling Behrens og kommunalminister Jan Tore Sanner.

Det nærmer seg avgjørelsen etter en lang og hard kamp i Hamar.

Den 21. desember skal Hamar kommunestyre stemme over hvilke av traseene de vil gå inn for.

De tre traseene som har vært på anbud er: Vest med bru og vest med kulvert, midt og øst.

Noen stemte på midt

Høyre har på et medlemsmøte stemt for det østlige alternativet.

- Det var noen få som stemte for midt og et stort flertall for øst, forteller varaordfører Knut Fangberget.

- Det var Høyre som lanserte midt-alternativet, men ettersom det kom fram at det var dyrt og hadde lite gjengklang for Høyre sentral ble øst vårt valg med hovedargumentet at det vil bidra til en jernbanefri strandsone. Det vil gjøre at vi kan gjenskape og bygge en ny bydel midt i byen av Hamar, sier Fangberget.

- Opptil Sanner

Vedtaket betyr at Høyres kommunestyrerepresentanter nå kan velge mellom å stemme midt eller øst i kommunestyret.

- Hva tenker du om innsigelsene fra jernbaneverket?

- Vi har gått på valg for jernbanefri strandsone. Nå har det kommet innsigelser mot alle alternativer. Nå vil det være opp til kommunalministeren å avgjøre trasévalget, sier Fangberget.

- Og du kjenner kommunalminister Jan Tore Sanner?

- Det gjør jeg.

- Tror du han går for for øst?

- Det har jeg ingen kommentar til. Det jeg kan si er at vi opplever støtte hos Gunnar Gundersen (stortingsrepresentant for Hedmark Høyre) og Høyres fraksjon i transportkomiteen på Stortinget, sier Fangberget.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.