Norwegian-flyet skulle tatt av fra Gardermoen klokken 23.55 torsdag kveld, og guttene skulle landet på Kos grytidlig i morges. Men slik gikk det ikke. Klokka 18 torsdag kveld fikk guttene en melding om at flyet deres var kansellert. Nå sitter Martin Vik Gregor (18), og Kristoffer Nygaard (18) på flyplassen i Nice...

For guttegjengen må fly Europa rundt for å komme seg til Kos. TV2 fortalte om den strabasiøse flyturen først.

Martin forteller:

- Ja, akkurat nå sitter vi på flyplassen i Nice. Vi kom jo ikke av gårde med flyet til Kos i går kveld, men ble da anmodet om å fly via Nice og Wien for å komme oss til Kos. Kristian og jeg har betalt 16.000 kroner ekstra for å komme fram, men vi håper jo at Norwegian betaler det etter hvert.

- Vi kom til Nice ved 10-tiden i morges. Nå har vi sittet her i over 1 time. Vi venter på å få komme ombord på flyet til Wien, men her er det også kaos så ingen ting skjer, sukker Martin før han bryter ut:

- Oj, nå ser det ut til at det skjer noe her. Kanskje vi kan komme ombord på flyet vårt.

- Hvordan kommer dere dere til Kos?

- Nå er planen at vi skal fly til Wien, og fra Wien skal det gå et fly til Kos klokka 17. Det betyr at vi kommer fram til ferien vi har gledet oss til i løpet av kvelden, sier Martin Vik Gregor til h-a.no.

Guttegjengen på 12 måtte altså dra hver sin veg i morges. Alle kom ikke med på flyet til Nice. Hvor de andre er vet ikke Martin og Kristoffer, men de satser alt på at de treffes i Wien i løpet av dagen.

– Jeg har ikke oversikten over hvor de andre flyr, men fra Wien skal vi fly sammen til Kos. Men vi kommer ikke frem før i 21-tiden fredag kveld, så vi har jo mistet en hel dag. Det er litt bittert, sier Martin.

Kanselleringer

Samme dag som Norwegian leverte et svakt kvartalsresultat, måtte flyselskapet kansellere flere av sine flyginger. På Oslo Børs stupte aksjen nesten 15 prosent.

– Jeg kan ikke garantere at det ikke blir flere kanselleringer framover, blant annet fordi det kan bli streik, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til NTB.

Da Kjos torsdag la fram resultatet fra andre kvartal, kunne han heller ikke love at flyselskapet til enhver tid vil kunne stille med nok flygere. Og senere samme dag viste selskapets egen ruteoversikt at ni flyginger i både inn- og utland måtte kanselleres.

– Årsaken til dagens avlysninger er den samme som tidligere i sommer – vi mangler flymannskap, men vi kommer til å gjøre alt vi kan for å operere etter ruteplanen, opplyser kommunikasjonsrådgiver Fatima Elkadi til TV 2.

Kan bli flinkere

I vår og tidligere i sommer hadde Norwegian en rekke innstillinger grunnet pilotmangel. Hundrevis av passasjerer ble rammet. Bjørn Kjos innrømmer at flyselskapet kan bli bedre.

– Vi tok jo høyde for noen forsinkelser i sommer, men ikke så mange. Vi kan alltid bli flinkere på alt, sier Norwegian-sjefen.

Ved en eventuell streik kan flygere for eksempel måtte fly så langt at det kommer i konflikt med krav om hviletid.

– Hvis det blir som forrige gang, da flygelederne streiket, fører det til at piloter må fly så lange rutinger at de flyr seg ut på tid. Dermed kan de ikke fly det programmet de er satt opp på, og vi må kansellere, sier Kjos.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.