- Flere attraktive prosjekter med høy standard, gjør at vi kan notere ny salgsrekord i samlet kontraktsverdi. Dette, sammen med at vi har egne ansatte tømrere er nøkkelen til suksessen.

Det sier daglig leder/eier Trond Olav Horten (48) fra Moelv og konsernsjef Oddvar Haugen (51) fra Brumunddal.

De er største eiere i en ganske omfattende selskapsstruktur bak selskapene Nordbolig Hamar AS og Nordbolig Innlandet AS.

Begge kan vise til pen utvikling.

GODE UTSIKTER

Nordbolig trosser altså nyboligmarkedet for øvrig som opplevde en nedgang i 2018 og befester med det sin solide posisjon i markedet.

- Utsiktene for 2019 og de neste årene ser lovende ut. Vi har allerede boligprosjekter for over 200 mill. ute for salg, og mange flere er på trappene. Blant annet eneboliger og rekkehus i Strandvegen nord (trinn 2) og Sagåa i Elverum (trinn 2), samt 20 boenheter på Damhagen i Furnes. Vi har tro på fortsatt lave renter og et godt boligmarked også i årene fremover, forteller daglig leder/innkjøpsansvarlig Trond Olav Horten, og understreker at Nordbolig har sikret seg tomteavtaler med utbyggings-potensiale for cirka 1000 boenheter de nærmeste 5-10 årene.

PRIORITERER EGNE ANSATTE

Selskapet har hatt egne ansatte tømrere i 25 år, og mener dette har vært sterkt medvirkende til selskapets suksess og positive utvikling.

– Vi sysselsetter i dag nærmere 40 håndverkere hvorav 5 er lærlinger, forklarer Horten, som kan fortelle at selskapet har vært godkjent lærebedrift siden 1994 og trekker frem lærlinge-ordningen som den fremste kilden til rekruttering av nye tømrere. Det gleder oss veldig at interessen for fagutdanning nå er i ferd med å ta seg opp igjen etter flere år med negativ utvikling. Det er et stort behov for arbeidskraft innen yrkesfag, og dette vil bare forsterke seg fremover i takt med at arbeidsinnvandringen avtar. Vi håper og tror at dagens unge og deres foreldre fortsetter å ta disse signalene fremover og ser verdien i å velge yrkesfag, avslutter Horten.

FLERE ÅR MED UTBYTTER

I en pressemelding der 2018-omsetningen omtales er det ikke lagt ved regnskap - de får HA komme tilbake til senere i år.

Regnskapene for de siste årene viser pen og jevn vekst og til dels pene resultat.

Nordbolig Hamar AS hadde i 2017 og 2016 driftsinntekter på om lag 100 millioner kroner og marginer på seks til åtte prosent.

Nordbolig Innlandet AS hadde i 2017 driftsinntekter 227 millioner kroner og for andre år på rad marginer på pene ti prosent.

Eierselskapet Beias Gruppen AS - den største eieren i begge selskapene - delte i 2017 ut et utbytte på seks millioner kroner. 

Samlet utbytte for fem år var dermed oppe i 24 millioner kroner.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.