Hamar catering er godt vant med store arrangementer. Tidligere har selskapet blant annet levert mat og drikke til Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

Les også: Metter 7.000

Nå er enda en stor og viktig kontrakt i boks. Mellom 8. og 11. mars skal nemlig Hamar catering stå for all servering under snowboardkonkurransen X Games i Hafjell.

– Internasjonalt er X Games veldig stort, kanskje større enn Ungdoms-OL.

Det sier en fornøyd salgssjef Martin Hagen i Hamar catering.

Rundt 20.000 porsjoner

Hagen forteller at selskapet leverte 100.000 matporsjoner under Ungdoms-OL, men at tallet trolig blir langt lavere denne gangen.

– Vi ender nok på rundt en femtedel, tilsvarende kanskje 20.000 porsjoner. I år satser vi stort også på vegetarmat, slik at det blir noe for enhver smak, sier han.

De første matleveransene starter allerede i slutten av februar, når de første frivillige begynner arbeidet med å rigge opp og forberede arrangementet.

Kan tjene store penger

Hagen mener Hamar caterings erfaring med store arrangementer var en av hovedgrunnene til at selskapet også denne gangen trakk det lengste strået.

– Vi har tidligere vist at vi har kapasitet og erfaring til å levere i så stor skala. Nøkkelen her var nok også at vi var veldig tidlig på ballen og meldte inn vår interesse. Det er også litt artig at vi, et firma fra Hamar, danker ut lokale catering-konkurrenter fra Lillehammer, gliser han.

Hagen ønsker foreløpig ikke å si hvor mye kontrakten er verdt, da dette blant annet avhenger av hvor stort besøket blir under arrangementet. HA erfarer likevel at X Games-kontrakten kan være verdt rundt en million kroner dersom alt går etter planen.

Leier inn ekstra folk

I forbindelse med X Games skal Hamar catering levere mat til både utøvere, funksjonærer, publikum og andre frammøtte. Utøverne vil få en skreddersydd meny som skal inneholde mest mulig sunn næring og energi.

Kjøkkenet i Hamar vil være bemannet med både faste kokker og innleid personell fra morselskapet Dønn Ærlig catering i Asker.

– Vi blir rundt 20–25 personer på kjøkkenet, i tillegg til en del ekstrahjelp. Vi kommer til å kjøre skytteltrafikk mellom Hamar og Lillehammer mens X Games pågår, avslutter Hagen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00