Hamar bispedømme har sendt ut følgende pressemelding:

"På grunn av strammere økonomiske rammer må Hamar bispedømme nedbemanne med 12 stillinger. Omstillingen skal gjennomføres uten oppsigelser av fast ansatte. 

 Hamar bispedømmeråd vedtok i juni 2017 et omstillingsprogram som tar sikte på en nedbemanning med 9 årsverk fordelt på 12 stillinger i bispedømmet. Vedtaket ble gjort med bakgrunn i en økonomisk underbalanse på 9 millioner kroner. Flere kutt er allerede iverksatt. Ettersom ingen fast ansatte skal sies opp, vil det ta noe tid før nedbemanningen er utført.  

 Dette er den mest omfattende nedbemanningen som Hamar bispedømme har måttet gjennomføre i senere tid. Kuttene vil svekke Den norske kirkes evne til å gi bistand til mennesker i vanskelige livssituasjoner og føre til redusert tilstedeværelse og tilbud i mange lokalsamfunn.  

 Det er krevende at Kirken må nedbemanne når det lokalt etterspørres etter mer prest, ikke mindre prest. Dette gjelder både i møte med mennesker og inn mot ulike aktiviteter.  I en tid med økende religiøst mangfold er det i dag også behov for prester som kan bidra i dialog mellom ulike trosretninger for slik å styrke integreringen. Det er lite tilfredsstillende å ikke ha ressurser til å møte nye behov og utføre vårt samfunnsoppdrag slik vi ønsker.  

 Hovedårsaken til at Hamar bispedømme må redusere 9 av 126 årsverk er at bevilgningene fra staten til kirken ikke strekker til. Manglende kompensasjon fra staten for lønns- og prisvekst i 2016 tilsvarer halvparten av presteårsverkene som nå må kuttes. 

 Manglende kompensasjon for andre avtaler staten har inngått, og kutt som følge av statens produktivitetskrav, utgjør det resterende beløpet som forårsaker nedbemanningen. 

 Ett av årsverkene tas i administrasjonen på bispedømmekontoret, de øvrige 8 er prestestillinger. De berørte menighetene er informert om tiltakene som skal gjennomføres."

 

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.