Onsdag kveld hadde Hamar Arbeiderparti medlemsmøte der eneste sak på lista var valg av jernbanetrasé gjennom Hamar. Under avstemningen stemte 39 av medlemmene for å gå inn for alternativ vest med kulvert, som var styrets innstilling i saken. Fem av medlemmene stemte for alternativ øst.

– Dette er et solid flertall, og det sender et kraftig signal fra medlemsmøtet, sier partileder Thomas Langeland Jørgensen.

Aspeli for øst

Under sitt innlegg på medlemsmøtet sa Jørgensen at det har vært en krevende debatt.

– Denne saken har gitt en krevende situasjon for partiet i over to år. Det har vært mye følelser inne i bildet. Noe av det viktigste har vært å få dobbeltsporet fram til 2024. Alternativ vest med kulvert gir størst mulighet for det, sier Jørgensen.

En av de fem som stemte for alternativ øst var kommunestyremedlem og tidligere ordfører Morten Aspeli.

– Jeg har brukt lang tid på å sette meg inn i saken på best mulig måte. Jeg har også lyttet til hjertet som banker for byen vår, og har falt ned på alternativ øst, sier Aspeli.

Han vektlegger blant annet Mjøsas betydning.

– Mjøsas betydning tror jeg blir viktigere og viktigere. Øst gir også muligheter, og jeg er opptatt av å fjerne jernbanen fra sentrum, sier han.

– Vil du nå jobbe for vedtaket i partiet?

– Kommunestyregruppa vil nå ta stilling til om vi skal stå samlet eller om noen skal fristilles. Blir det bestemt at vi skal stå samlet, så jobber jeg for det, sier Aspeli.

Kan fristilles

I likhet med Aspeli sier Jørgensen at det nå er kommunestyregruppa i partiet som skal avgjøre om de skal stå samlet eller om noen skal fristilles.

– Det er ikke umulig at noen kan fristilles. Om noen ber om å få stemme annerledes, er det opp til gruppa å behandle det. Min innstilling er at man bør tillate å fristille medlemmer, sier Jørgensen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.