Hamar Ap har sendt inn forslaget om gratis barnehage foran landsmøtet den første helga i april. Finansdepartementet har beregnet at gratis barnehage for alle vil koste samfunnet 12 milliarder kroner årlig.

- Hvordan skal denne reformen finansieres, Riseng?

- Hamar Ap vil fjerne kontantstøtten og omfordele barnetrygden, slik at dette til sammen dekker gratis barnehage. Vi har ikke svaret på hvor mye vi kan hente med å omfordele barnetrygden. Dette må regnes på dersom landsmøtet vedtar vårt forslag, svarer Riseng.

Hun sier til HA at hun håper forslaget fra Hamar og Hedmark skal bli en valgkampvinner for Ap foran stortingsvalget om to år.

- Forslaget ble vedtatt på fylkesårsmøtet i Hedmark i fjor og i årsmøtet til Hamar Ap i 2018. Jeg mener gratis barnehage til alle vil være viktig med tanke på at alle barn skal få ta del i fellesskapet og at alle barn skal få lik mulighet til sosialisering i barneårene. Gratis barnehage vil dessuten være avgjørende med tanke på god integrering barn fra innvandrerfamilier, argumenterer Riseng.

Aud Riseng forsvarte det politiske forslaget i en debatt i NRKs politisk kvarter i dag tidlig. Hun ble konfrontert med hvordan omfordelingen av barnetrygden skal virke - uten å kunne svare konkret på dette.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.