- Vi gleder oss over at det så langt er 1-0 i Forbrukerrådets favør.

Det sier gründer/partner Steinar Mageli (60) til HA.

Fredag ettermiddag fikk han beskjed om at Oslo tingrett har gitt Forbrukerrådet medhold i at er grunnlag for et massesøksmål mot DNB.

HA omtalte saken like før jul.

DNB AVVISER PÅSTANDEN

Kort sagt dreier saken seg om hvorvidt DNB utførte så aktiv forvaltning av kundenes penger som banken hevdet for aksjefond som «DNB Norge» og flere slike.

180.000 kunder i DNB skal ifølge Forbrukerrådet ha betalt for store forvaltningshonorar. I motsetning til passiv forvaltning – der fondet følger indeksen på Oslo Børs – skulle disse fondene ha aktiv forvaltning. Det vil si at bankens meglere hele tiden skulle plassere kundenes penger slik at de helst fikk bedre avkastning enn i indeksfond.

Honorarene det strides om beløper seg til flere hundre millioner kroner.

DNB sa før jul til HA at storbanken er uenig med Forbrukerrådet og at banken vil argumentere mot gruppesøksmålet.

- Vi skal ta stilling til anke når vi får lest kjennelsen grundig, uttaler informasjonsdirektør Even Westerveld (36) i DNB til HA fredag ettermiddag.

DAVID MOT GOLIAT

Da HA skrev om saken i desember la ikke Steinar Magli skjul på at det kjennes litt spesielt at et forholdsvis lite advokatkontor med base på Hamar kjemper mot landets største bank - på vegne av Forbukerrådet - i retten.

Etter at seieren i Oslo tingrett ble kjent fredag ettermiddag sa Mageli det slik:

- Det er alltid hyggelig å nå frem med argumentasjonen selv om det er langt frem før Forbrukerrådet kan sprette sjampagneflaska, sier Mageli og legger til:

- Jeg regner med at DnB vil påanke avgjørelsen til lagmannsretten, og deretter til Høyesterett hvis banken også taper i lagmannsretten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.