Skoggigantene Mjøsen og Glommen har lyst til å gifte seg. Men ikke alle er like hypp. Sør-Gudbrandsdal setter bremsene på, og Sør-Østerdal vil for alt i verden ikke ha hovedkontor i Hamar.

Men Havassområdet i Glommen har erfart at det er fint å bli fusjonert, og åpner gjerne favnen til storfusjonen.

– Vi har gjennomført en grundig forankringsprosess i alle våre ledd og sendte før helga vårt innspill til Glommen sentralt, sier hovedtillitsvalgt Petter Simonsen til Hamar Arbeiderblad.

– Dere vil ha storfamilie?

– Ja, vi har grunnleggende tillit til organisasjonen, men meldte samtidig i vårt innspill inn faktorer som er viktige for oss. Dette handler tross alt om skogeiersamvirkets framtid, når man ser det i perspektiv.

– Hvor ønsker Havass at hovedkontoret skal ligge?

– Vi har stor respekt for Elverum, som er etablert som skoghovedstad. Vår holdning er at hovedkontoret uansett må plasseres ut fra forretningsmessige hensyn og hensyn til ansatte og økonomisk lønnsomhet. Vi lytter også til de andre regionene i Glommen.

-Så det blir Hamar for deres del?

– Vi har ikke de samme sterke følelsene som Sør-Østerdal. Men samtidig vil vi ikke føre en så viktig sak via media. Det er altfor mange parter og altfor mange hensyn å ivareta. Slike spørsmål må avgjøres internt, sier Simonsen.

18. desember møtes Glommens tillitsvalgte, styre og forhandlingsutvalget. Da blir saken tatt opp i sin fulle bredde.

– Vi har som sagt grunnleggende tillit til organisasjonen, sier Petter Simonsen, som er hovedtillitsvalgt i et område med ikke mindre enn sju skogeierlag.

– Vi er et av de mest aktive – og konkurranseutsatte distriktene. og at vi gjerne ønsker at Glommen og Mjøsen fusjonerer er vi helt samstemte i.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.