Ruskevær på Østlandet onsdag ettermiddag. Kraftige byger med vindkast, regn og hagl. Mulighet for torden. Heldigvis er det kortvarig!

Det er varselet som meteorologene har sendt ut for hva vi kan vente oss av vær i dag. Men som de sier, det blir heldigvis kortvarig.

Skikkelig uvær har det vært i går kveld og i natt i fjellet. Flere fjelloverganger har natt til onsdag blitt stengt på grunn av uvær.

Tirsdag ble det sendt ut obs-varsel for elleve fylker i Sør-Norge. Det er ventet sterk vind og kraftige regnbyger tirsdag og onsdag.

Statens vegvesen melder at flere strekninger har natt til onsdag blitt stengt, også lenger nord i landet.

Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt. På riksvei 15 over Strynefjell er det kolonnekjøring mellom Billingen bom og Ospeli. Det er også stengt på strekningen over Saltfjellet i Nordland. I Finnmark er veien mellom Olderfjord og Honningsvåg stengt fra Hønsa til Repvåg.

Meteorologisk institutt opplyste tirsdag at nedbøren i fjellet ville komme som snø og snøfokk som vil gi vanskelige kjøreforhold.

Den sterke vinden som ble meldt i Sør-Norge, skyldes et lavtrykk som ligger vest for Island og beveger seg over Norskehavet.

Sola kommer

Resten av denne uka byr ikke på mye finvær ifølge varselet fra meteorologene. Stålgrått torsdag, litt sol fredag, grått i helga, men er du av dem som stikker av gårde på påskeferie i helga kan du finne fram solkremen med en gang. For starten på påsken blir strålende over Hedmarken. Sol og 10–12 varmegrader er vel topp for dem som velger å ha hjemmepåske og bedrive hagearbeid. I fjellet blir det sol og pluss 3–4 grader. 


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00