- Det er trist når en jobber såpass mye for lokalmiljøet, sier Jon Busterud, som er sportslig leder og primus motor for alpintgruppa i Vang Skiløperforening. Han var blant de første som kom til kafeen og klubbhuset lørdag morgen.

Dyrt å erstatte

Personen, eller personene, har rett og slett pepret løs. Det er også blitt skutt fra flere vinkler, da flere av sidene på huset er truffet av malingskuler.

På den ene kortsiden av bygget der kafeen ligger, har det blitt skutt 22 skudd, forteller Busterud. Det er lett å telle med det blotte øyet, da malingen er knallgul mot den hvite husveggen. En rute er også blitt knust.

 - Det kan se ut som om dette er målrettet hærverk? Når det er gått så voldsomt til verks?

 - Ja, det kan du si.

 - Vinduet som er knust, blir det dyrt å erstatte?

 - Det er et gammeldags vindu, så det må glassmester til for å få satt inn nye glass. Det blir nok ikke billig, mener Busterud.

Det er uvisst om når dette kan ha skjedd, annet enn at det må ha vært i tidsrommet mellom klokka 16.00 i går ettermiddag, da siste person forlot anlegget, og klokka 09.00 i dag tidlig, da alpingruppa kom for å trene.

Ber om tips

Busterud forteller at kafeen er drevet på dugnad, og at det derfor er sørgerlig at noen ønsker å ødelegge for driften.

Hamar Alpinsenter har lagt ut bilder og en etterlysning på sin Facebook-konto, der de ber alle som vet noe om saken om å sende inn tips.

 - Hvor mange tips har dere fått inn til nå?

 - Det har jeg ikke oversikt over. Men jeg vet at vi har fått inn flere tips både på e-post og over telefon, forteller Busterud.

 - Har dere anmeldt forholdet til politiet?

 - Det kommer vi til å gjøre, men har ikke kommet så langt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.