Brevet fra roklubben, som er signert leder Arne Hansen og styremedlem Erik Johnsen, tar opp en rekke kritikkverdige forhold:

– I år som en rekke tidligere år har romfolket ligget fast bosatt på Tjuvholmen. Til forskjell fra tidligere år er antallet biler og personer betraktelig høyere. Det betyr også at utfordringene med denne folkegruppen har økt. Det har i sommer vært direkte utrivelig for våre medlemmer, herunder medlemmer i Hamar Seilforening og Hamar Båtforening.

Avsenderne skriver at medlemmer ved flere anledninger har uttrykt engstelse for situasjonen.

– Samtidig er det en betydelig forsøpling, blant annet ved at gjestene bruker store deler av Tjuvholmen som do. Dette fører til luktproblemer i varmen, forsøpling i kjerr og kratt, samt dopapir og avføring rundt husene våre, skriver Hansen og Johnsen.

Bål og tyveri

Av konkrete hendelser nevner roklubben blant annet følgende:

Uønsket bruk av offentlige toaletter, tyveri av dopapir og andre toalettartikler, bruk av engangsgrill på treplatting foran båthus, bruk av åpen flamme under takskjegg, bruk av roklubbens uteområde som toalett, klestørking i busker og kratt, overnatting og forsøpling langs vegger, trusler, villmannskjøring, skrik og skrål.

– Roklubben og medlemmer hos oss har ved flere anledninger gjort politiet oppmerksom på problemene. Politiet har ved flere anledninger bortvist «campinggjestene», men det tar ikke lang tid før de er tilbake. På kveldstid er det observert opptil 30 personer og flere biler. Vi trenger hjelp til å løse problemet og finne et annet oppholdssted for denne folkegruppen. I sommer har det vært verre enn noen gang, skriver Hansen og Johnsen.

– Uakseptabelt

Ordfører Einar Busterud (BBL) sier forholdene på Tjuvholmen er uhygieniske og uakseptable.

– Jeg diskuterte dette med politiet for senest halvannen uke siden. Vi kan ikke leve med denne situasjonen, sier han.

Busterud er åpen for å finne løsninger, men er usikker på effekten av strenge tiltak.– Det hjelper lite å sperre vegen hvis problemet forflytter seg. Vi vil heller ikke innføre tiltak som går ut over alle andre. Det bør være en kombinasjon av restriksjoner og å prøve å snakke folk til fornuft.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00