Gjennom flere år med bygging av E6 - og dobbeltspor - sør i Stange ble anleggsmaskinene til Hæhre en velkjent del av "kulturlandskapet".

Nå er entreprenørfirmaet med hovedkontor i Vikersund i Buskerud et skritt nærmere ny storkontrakt.

Nye Veger AS - det statlige selskapet som skal lede byggingen av ny E6 fra Kolomoen i Stange og nordover til Moelv - har nemlig luket ut tre av de sju kandidatene som meldte seg interessert i oppdraget.

I denne omgang er det den sørligste delen av oppdraget som er ute på anbud.

Disse fire gjenstår

Fire entreprenører er prekvalifisert til konkurransen om totalentreprisen for E6 Kolomoen – Arnkværn.

De fire som er prekvalifisert for å gi tilbud er:

Hæhre Entreprenør AS.

Roadbridge Aibel joint venture.

NCC Norge AS.

AF Gruppen Norge AS.

FORNØYD BYGGHERRE

- Vi har valgt fire dyktige entreprenører som skal konkurrere om oppdraget. De fire som er med videre skiller seg ut ved at de svarer godt på kravene i kvalifikasjonsgrunnlaget. Det er gledelig å registrere at både Hæhre, NCC og AF Gruppen igjen har meldt seg på konkurransen for å bygge for Nye Veier. De har vært med på alle foregående konkurranser. For øvrig er det interessant å observere at oljeserviceselskapet Aibel har alliert seg med et stort irsk entreprenørselskap og ønsker å bygge veier, sier prosjektdirektør for E6 Mjøsregionen, Øyvind Moshagen.

FERDIG i 2020

Delstrekningen Kolomoen – Arnkværn skal ferdigstilles i 2020.

Strekningen er 19 km og inkluderer blant annet bygging gjennom Åkersvika naturreservat.

Strekningen går gjennom kommunene Stange og Hamar - før den stopper ved Arnkværn så vidt inne i Ringsaker kommune og like ved Ikea.

Veien skal bygges som firefelts motorvei med fartsgrense på 110 km/t

FÅR PRISER i mars 

- Vi arbeider grundig for å finne den beste entreprenøren for oppdraget. Ved å evaluere entreprenørene i prekvalifiseringen sikrer vi at de beste er med videre i konkurransen. Entreprenørene som er prekvalifisert er de som best tilfredsstiller kravene til erfaring fra tilsvarende arbeider, HMS og samfunnsansvar. I tillegg har alle solid økonomi, forklarer direktør for kontrakt og anskaffelser i Nye Veier, Bjørn Børseth. 

Konkurransegrunnlaget oversendes de fire entreprenørene 5. desember 2016 og endelig tilbud skal leveres Nye Veier innen 10. mars 2017.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.