En ettermiddag i august i fjor ble en mann bosatt i Ringsaker stanset av politiet langs Tandeskogvegen, like nord for Rudshøgda.

En time etter pågripelsen viste en blodprøve at sjåføren hadde en promille på hele 2,55. Dette er nesten 13 ganger høyere enn promillegrensen på 0,2.

Nylig var saken oppe til behandling i Hedmarken tingrett. Her avga sjåføren en uforbeholden tilståelse, noe som regnes som en formildende omstendighet. I tillegg mener dommeren det er formildende overfor tiltalte at politiet har brukt relativt lang tid på saksbehandlingen.

Etter et kort rettsmøte ble det besluttet å fastsette straffen til 24 dagers ubetinget fengsel og en bot på 35.000 kroner.

Dersom boten ikke betales, må mannen sone ytterligere 15 dager bak murene.

Mannen fradømmes også førerretten i to år og tre måneder fra datoen han ble siktet for fyllekjøring. Mannen må avlegge full ny førerprøve før han lovlig kan sette seg bak rattet igjen.

Mer fyllekjøring

Også en mann i 50-årene fra Løten er dømt for fyllekjøring. I april i år kjørte han bil i Ringsaker, selv om han hadde promille på 0,58.

I Hedmarken tingrett er mannen nå dømt til 15 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år, samt en bot på 30.000 kroner.

Mannen fradømmes retten til å kjøre bil i ett år og én måned, og må avlegge full ny førerprøve dersom han vil ha tilbake lappen.

Enda mer fyllekjøring

Hedmarken tingrett har også behandlet en sak fra april hvor en kvinne i 20-årene fra Stange ble tatt for å kjøre bil med 0,98 i promille.

Kvinnen innrømmet å ha drukket en flaske vin i løpet av den aktuelle kvelden, før hun kjørte hjem senere på natten.

Tingretten har kommet fram til at 18 dagers betinget fengsel og en bot på 30.000 kroner er en passende straff. Hun mister også lappen i 20 måneder, og må avlegge full ny førerprøve. Kvinnen vedtok dommen på stedet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00