- Søndag er årets viktigste spasertur for bøssebærerne, sier Tore Topp som er fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Hedmark. 

Under årets aksjon går pengene til Røde Kors' arbeid i land rammet av krig og vold. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. 

- Dette betyr enormt mye. Det har aldri kostet mer å få hjelpeaksjonene helt fram. Genevekonvensjonen brytes ofte. I tillegg til pengene, hjelper aksjonen også med å skape oppmerksomhet om situasjonen for sivile i krigsområdene, sier leder i Røde Kors Hedmark, Roy Heine Olsen. 

Vil slå oppland

Det har blitt lagt ned en stor jobb i forkant av søndagens TV-aksjon, og Topp, Olsen og leder i fylkesaksjonskomiteen, Sigbjørn Johnsen, er klare for aksjonen.

- Mange har jobbet veldig mye med dette i forkant. Det er rundt 200 personer i de kommunale komiteene som har brukt fritida på dette. Vi har rundt 2.8000 bøssebærere i Hedmark nå, sier Topp.

Selv om målet i utgangspunktet er å få inn mest mulig penger, ligger det også et lite bimål for aksjonistene i Hedmark.

- Vi ønsker å slå opplendingene. Jeg er litt lei av at det er høyere tall i Oppland, og vi ønsker å vise at hedmarkingene kan trå til skikkelig også, sier Olsen.

- I denne sammenheng er det bare sunt med lokal konkurranse, med litt glimt i øyet, sier Johnsen.

- Må mobilisere

Pengene skal gå til arbeidet i Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Johnsen mener det er viktig at nordmenn er med og hjelper andre. 

- Vi er en del av et internasjonalt samfunn. En av de sterkeste drivkreftene vi har er å hjelpe andre. Mange gjør en ulønnet innsats verdt milliarder av kroner. Vi trenger denne mobiliseringen hvert år. Alle kan gjøre litt og sammen kan vi gjøre veldig mye, sier Johnsen. 

Olsen mener Røde Kors kan få utrettet mye med midlene som blir samlet inn. 

- Røde kors har nasjonale organisasjoner i alle land. Ved å kjenne områdene godt, får vi hjelpen helt fra, sier han. 

På forhånd har det blitt jobbet med en giverstafett blant bedrifter. Olsen, Topp og Johnsen presiserer at det fortsatt er mulig å melde seg på. 

Nå oppfordrer de tre til at alle skal gi med hjertet på søndag. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.