– Vi må ha noen kampanjer for å få forbrukeren til å akseptere avvik på utseende på de forskjellige produktene, sier Espen Gultvedt i Bama.

Hvordan de skal markedsføre det er de noe usikre på foreløpig.

– Valgene forbrukerne gjør i butikken når de for eksempel skal velge poteter, blir avgjørende for å lykkes. Velger de kun de pene, eller også de som har noen skavanker? Spør Gultvedt.

Erling Aas-Eng sier også det er viktig at de andre grossistene og dagligvarekjede følger etter Bama sine ambisjoner.

– Det er flere andre enn Bama. Jeg håper flere gjør som dem. Dette er noe alle må ta litt ansvar for nå i den ekstreme tørkesommeren vi har hatt i hele Europa egentlig. Dette gjelder også forbrukerne.

Selv om grønnsakene ser annerledes ut, er det stort sett den samme kvaliteten

– Grønnsakene kan se litt rare ut. Men det vil smake det samme når du får det på tallerkenen. Vi har blitt vant med at de skal se såpass like ut alle sammen, men det vil være bra kvalitet på produktene selv om ikke alle grønnsakene er «støpt i de samme formene,» forteller Aas-Eng, og oppfordrer alle til å nyte det gode mangfoldet av grøntprodukter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.