ØIF Arendal ledet med fire mål ved pause i sitt forsøk på å avgjøre håndballsluttspillet i sin favør, men Elverum kom sterkt etter pause. Seriemesteren var nærmest å avgjøre i ordinær tid, men med 25-25 måtte det spilles to ganger fem minutter ekstra.

Der vekslet lagene innledningsvis på å lede, som de hadde gjort i det meste av annen omgang, men vertene hadde sin siste ledelse på 27-26. Elverum tok ledelsen tre ganger etter det, og siste gang rakk ikke ØIF Arendal å utligne.

Temperatur

Seiersmålet kom på et straffekast fra Josef Pujol bare noen sekunder før slutt. ØIF Arendal gjorde et desperat, forgjeves forsøk på å utligne, og da det ikke lyktes var det tendenser til håndgemeng blant de to lags spillere.

Det var en kamp med høy temperatur, etter at ØIF Arendal vendte den første finalen på bortebane fra 16-21 til 24-21 ved å score kampens åtte siste mål.

ØIF Arendal ledet 14-10 ved pause i returkampen på hjemmebane, men Elverum hentet inn ledelsen før det var spilt ti minutter av annen omgang. Siden fulgte lagene hverandre tett, og bare en gang til (på 20-22) ledet ett av lagene med mer enn ett mål.

Gleder seg

Tamas Ivancsik ble toppscorer for Elverum med åtte mål, mens Oleg Macharashvili scoret ni for ØIF Arendal.

Utfallet betyr at en tredje og avgjørende kamp i Elverum søndag avgjør hvem som blir årets sluttspillmester og får spille mesterliga.

– Det er små marginer. Dette kunne endt hvordan som helst. Vi gleder oss til søndag. Det er slike kamper vi vil oppleve, sa Elverum-trener Michael Apelgren til Eurosport.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.