Gjennom mange år har lesere av HAs nettavis kunnet boltre seg i saker, åpent og gratis for alle. Nå er det slutt. På lik linje med de aller fleste andre aviser i landet, skal også HA ta betalt for journalistikken og produktet vi leverer, uansett plattform. Nyheter er ikke gratis. 

- Hvorfor gjør HA dette? 

- Vi belønner betalende abonnenter. Det er helt logisk. Vi kan ikke fortsette å gi bort innholdet vårt. Journalistikk koster. Det koster å ha to journalister på kommunestyremøte eller på hockeykamp. Det koster å lage anmeldelser, reportasjer og serier til HATV,  sier sjefredaktør Carsten Bleness.

- Vi gjør jobben for deg; vi finner fram til det som er viktig, vi avdekker det du ikke visste, vi gir deg et bilde av hva som skjer i Hamar, Ringsaker, Stange og Løten. 

Bli digital bruker

Nå må alle logge seg inn for å få fullt utbytte av og tilgang til alt  avisas redaksjon produserer. Dette er positivt for deg som allerede er abonnent - du skal ikke lenger  betale for det som andre får gratis. 

Hvis du ikke allerede har logget deg inn på h-a.no, trenger du abonnementsnummeret ditt for å registrere deg og bli digital bruker av nettavisa. Dette nummeret finner du i fakturaen fra HA, på HA-kortet og i nyhetsbrev fra avisa på epost. Har du ikke dette tilgjengelig, kan du ringe oss på 02318 eller sende epost til abo@hamarmedia.no, så hjelper vi deg med innlogging. 

Du finner også en bruksanvisning på nettsida vår, under Kundeservice. 

Innloggede lesere vil altså ikke merke noe til at nettavisa innfører brukerbetaling. Men det er slutt på at alle kan få gratis det du faktisk betaler for. 

ALT ER ÅPENT

- Hvorfor har HA valgt denne abonnementsløsningen?

- Alt er i prinsippet åpent. I stedet for at nettavisen skal være dominert av hengelåser, får leseren selv avgjøre hvilke saker de vil lese for å prøve oss. Som abonnent har du tilgang til alt. Som ikke-abonnent, får du tre saker gratis. 

- Hvordan tror du responsen blir?

- Vi håper vi gjennom de siste årene med helt åpen nettavis har bevist at vi tilbyr så mye uunværlig stoff at folk som ikke i dag abonnerer vil logge seg inn og se verdien i å betale. 

På den måten vil HA kunne fortsette å være den viktigste nyhetsformidleren på Hedmarken.

Vi kommer også fortsatt til å publisere en del av stoffet vårt på Facebook, men igjen, hvis du ikke er abonnent, vil du komme til en melding som ber deg om å logge inn, når du kommer til sak nummer fire den uka.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.