Onsdag formiddag kollapset gulvet i et sauefjøs i Ellevsætervegen i Ringsaker. Gården Ellevsæter Østre ligger nord for Brumunddal og Moelv, og et stykke øst for Næroset. Mellom 40 og 50 sauer falt ned i kjelleren.

– Nå er alle sauene reddet opp. Disse blir vasket med varmt vann og plassert et annet sted i fjøset.

Det sa operasjonsleder Pål Andersen i Innlandet politidistrikt til HA ved 12-tiden.

Til alt hell ble ingen dyr funnet omkommet. Heller ingen personer ble skadd i kollapsen.

Mer enn 370 sauer oppholdt seg i fjøset da gulvet brøt sammen.

Veterinær var raskt på plass for å ta seg av de forfjamsede dyrene.

Ved 13-tiden onsdag meldte politiet at gulvet i fjøset var så usikkert at dyrene måtte flyttes til andre fjøs i nærområdet.

Sent på ettermiddagen kunne sauebonde Martin Opsal fortelle HA at den høyst dramatiske og ubehagelige situasjonen i fjøset omsider hadde begynt å roe seg.

– Alle dyrene er foreløpig i live, men noen er fortsatt til behandling, så jeg vet ikke om alle overlever, sier han.
– Det skjer ikke så mye mer her nå i kveld. Sauene er kjørt til ulike fjøs, sier han.

Opsal legger ikke skjul på at onsdagens kollaps kunne ha gått veldig mye verre:

– Jeg fikk hjelp av et fabelaktig redningsteam. Både saueklippere og andre frivillige gjorde en utmerket innsats, sier Opsal.

Sauebonden er ennå ikke helt sikker på årsaken til kollapsen, men mistenker at en dårlig festet limtrebjelke kan ha løsnet og forårsaket nesten-katastrofen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.