Norge måtte nøye seg med bronse på lagsprinten i OL onsdag.

Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla måtte gi tapt for det amerikanske laget.

Bjørgen kunne blitt tidenes vinterolympier med OL-gull onsdag, men de norske kvinnene måtte gi tapt for både USA og Sverige som tok sølvet.
Bronsen gjør likevel at Bjørgen, med sine 14 OL-medaljer, er tidenes mestvinnende vinterolympier. På tremila får hun sjansen til å bli tidenes vinterolympier ved å gå forbi skiskytter Ole Einar Bjørndalen.

Finaleheatet onsdag ble en kamp mellom Norge, USA, Sverige.
Bjørgen, som gikk førsteetappen, tok initiativet umiddelbart i finalen. Hun gikk først over den første bakketoppen og prøvde å riste av seg konkurrentene på den andre runden.

Sverige og USA var de eneste som ikke måtte gi luke på Bjørgens tredje runde, og Maiken Caspersen Falla fortsatte hardkjøret på sin etappe.
Til slutt var det tydelig at medaljene sto mellom USA, med Kikkan Randall og Jessica Diggins, Sverige med Charlotte Kalla og Stina Nilsson, samt Norge.
Bjørgen fortsatte hardkjøret, men slet med å riste av seg henholdsvis Randall og Kalla. Dermed gikk Diggins, Nilsson og Falla samlet ut på den siste etappen. Falla prøvde å trykke til ordentlig i det harde partiet, men til slutt var det Diggins og Nilsson som kom inn på oppløpet først.
Der var Falla sjanseløs, mens Diggins spurtslo Nilsson om Gullet.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.