– Vi er inne i et valgår og da er det ikke skikk og bruk at lederen skiftes ut. Jeg har svart valgkomiteen at jeg stiller meg til disposisjon for ett år, men i 2020 ønsker jeg avløsning, sier Grethe Mikaelsen.

Mikaelsen tar forbehold om at årsmøtet i Stange Arbeiderparti 8. februar gjenvelger henne som leder. Det er imidlertid ikke noe som tilsier at valgkomiteen vil ende opp med motkandidat. Også for årsmøtet blir hovedsaken å mobilisere alle partikrefter for å vinne valget. I HAs meningsmåling før jul, lå nemlig opposisjonen an til å vinne ordførerposisjonen. Utfallet er imidlertid svært spennende; vil Ap hale seieren i land når det store valgkampmaskineriet endelig ruller ut?

Ap-lederen bekrefter at planleggingsfasen for det kommende kommunevalget i Stange er godt i gang.

42 år i politikken

Grethe Mikaelsen ble leder i Stange Arbeiderparti for fire år siden. I år har hun 42 års tjeneste for arbeiderbevegelsen. Som småbarnsmor ble hun politisk aktiv 28 år gammel. Hennes politiske karriere var først og fremst som fylkessekretær i Hedmark Arbeiderparti i 25 år, en stilling hun sluttet i 1. oktober 2017. I dag jobber hun som kontormedarbeider i fylkespartikontoret i halv stilling i Hamar.

– Hva er motivasjonen din for å ha slikt utrettelig arbeidsinnsats for politisk arbeid?

–Engasjement handler først og fremst å prøve og bidra til et bedre samfunn for alle. Drivkraften er solidaritetstanken. Det har vært moro og noen harde tak.

Innlandets største parti

Grasrota i arbeiderbevegelsen finner Grethe Mikaelsen i Stange. Da skolestrukturen og diskusjonen om å legge ned grendeskoler for å sentralisere, fikk Ap en stor medlemsøkning, på Espa økte for eksempel medlemstallet med 100.

– Under skolesaken fikk vi rekordmange innmeldinger. Det er moro at disse har blitt i partiet. Stange Ap er det største kommunepartiet i Innlandet. Vi ynder å skryte av dette. Antall medlemmer utgjør cirka 500 samt 100 i AUF. Det er fantastisk, sier Mikaelsen.

– Hvem bør overta ledervervet etter deg neste år?

– Det som er så fint med vår partiorganisasjoner at arvtakere er det mange av. Vi har både yngre og eldre som fint kan styre Stange Ap, avslutter Grethe Mikaelsen.

Leder i Stange og Romedal Arbeiderlag, Kjell Arne Johnsrud, er også leder i valgkomiteen i Stange Arbeiderparti.

Johnsrud sier i en kommentar at han er svært lettet over at Grethe Mikaelsen har sagt seg villig til å fortsette som leder i kommunepartiet.

- I et valgår er det viktig med kontinuitet og det får vi nå. Jeg støtter Mikaelsen, sier Johnsrud.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.