Bare ti minutter senere meldte politiet at brannen var under kontroll.

Ytterligere fem minutter senere meldte politiet at brannen var slokket, og la til at det var en liten gressbrann.

Gressbrannen det ble rykket ut til - med mannskaper fra både brannvesenet og politiet - var mellom E6 og Mjøsa - cirka 200 meter sør for utløpet av Brumundelva.

Like før klokken 18.00 meldte politiet om gressbranner både ved Gjøvik og på Flisa i Hedmark.

BRANNVESENETS BØNN

Brannmannskaper også fra Ringsaker rykket ut til brannen ved Gjøvik.

Klokken 18.45 meldte brannvesenet at alle brannene var under kontroll, og sa det slik:

"Da er alle brannene slukket og vi håper alle lar fyrstikkene ligge på peishylla resten av dagen."

HER ER OBS-VARSELET:

De tre gressbrannene oppsto dagen etter at det ble sendt OBS-varsel der det ble advart mot å brenne gress på Østlandet.

Meteorologisk institutt varsler om lokalt stor gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder.

Vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt, heter det i varselet som gjelder for Vestfold, Telemark, Agder-fylkene, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud.

– Det gjelder de stedene det ikke har vært snø på en stund, sier vakthavende meteorolog Siri Viberg. Faren for brann vil stedvis være stor til det kommer nedbør av betydning, legger hun til.

Tørt

Viberg råder dem som ferdes ute nå til å være forsiktig med grilling.

– Det er veldig tørt og det blåser også litt, så det tennes lett i tørt gress og ting som ikke har begynt å spire og gro ennå, sier hun.

Lørdag formiddag var brannvesenet i Vestfold på Galleberg i Sande for å slukke en gressbrann, og senest lørdag kveld var brannvesenet i Borteid i Kragerø hvor det brant i 1–2 mål lyng og kratt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.