Den spektakulære flukten ble først omtalt i HA 14. oktober 2013. Fangen brukte en smørkniv til å grave seg ut av fengselet.

Siden den gang har Fred Binaku vært på flukt.

Tirsdag formiddag melder Dagbladet at Binaku er pågrepet og skal møte i retten.

Til Dagbladet forteller advokat Bjørn Erik Rødser at Binaku kom til Norge i går, og at han har vært i kontakt med klienten.

– Han begjærer seg løslatt og skal forklare seg i rettsmøtet i dag, sier Rødser til Dagbladet – uten å ville gå nærmere inn på hva Binaku har forklart om hva han har gjort de siste seks årene.

LES OGSÅ: Rømlingen var narko-storfisk

Dagbladet skriver videre at Binaku ble pågrepet i Tyskland og begjært utlevert til Norge.

Bakgrunnen for flukten fra Hamar fengsel var at Binaku ble pågrepet i desember i 2012. En lastebil med drøye ni kilo heroin kom kjørende over grensa ved Svinesund. Sammen med to andre menn, ble Binaku tatt av politiet og siktet for medvirkning til den ulovlige importen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.