Det er tidligere dokumentert i Hamar Arbeiderblad at RenoNorden harbrutt Arbeidsmiljøloven 22 ganger etter at de etter nyttår overtok ansvaret for å hente søpla på Hedmarken. Selskapet har i tillegg selv svart «ja» på spørsmålet om det er flere brudd.

Arbeidstilsynet varslet 27. februar at de ønsket å se nærmere på RenoNordens virksomhet på Hedmarken, og skulle i utgangspunktet gjennomføre et besøk på bedriftens regionkontor på Gjøvik 22. mars.

Les også: Får én sjanse til

Besøket ble dog utsatt til 29. mars, men nå har etaten innhentet informasjon og fått alle dokumenter som de har etterspurt.

– Vi har hatt et tilsyn, og fått det vi trenger. Det er et ganske omfattende materiale vi skal gå igjennom, forteller regiondirektør i Arbeidstilsynet, Kjell Haugen til HA.

Timelister som viser søppelkjørernes arbeidsdager i de åtte første ukene av 2017 er blant papirene Arbeidstilsynet har hentet inn. De har også bedt om å få se lønnsslipper og arbeidsavtaler.

– Arbeidstid har vært et av de sentrale temaene i denne saken. Vi vil se om det er brudd på arbeidstidsbestemmelsene, og vi antar at vi vil ha en rapport klar to uker etter påske, sier regiondirektør Haugen.

I rapporten vil man også konkludere med om det er grunnlag for å gi RenoNorden pålegg for eventuelle forhold som vil dukke opp.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.