HA omtalte lørdag saken der en bilselger på Hedmarken er siktet for å ha solgt tre biler verdt en og en halv million kroner i kommisjon uten at de som han solgte bilene for har fått utbetalt oppgjør.

Bilfirmaet mannen var daglig leder i ble slått konkurs i fjor høst.

Nå har bostyrer avdekket flere mulige straffbare forhold, og det er satt i gang med revisjon av driften i selskapet de to siste årene.

MANGLER REGNSKAP

Bostyrer, advokat Kjetil Schonhowd, skriver i sin innberetning om konkursen til Hedmarken tingrett at det kan være flere straffbare forhold som er avdekket etter bilkonkursen.

«Det er ikke ført regnskap i selskapet for 2016, og det foreligger et mangelfullt regnskap for 2015» skriver bostyreren.

Advokaten påpeker mulige brudd på både merverdiavgiftsloven, ligningsloven og regnskapsloven, og har sendt over innberetning til politiet.

BOREVISOR

Advokat Schonhowd opplyser til HA at det er oppnevnt borevisor fordi man har funnet mulige lovbrudd i selskapet.

I tillegg til regnskap, skal det ifølge konkursinnberetningen også mangle både selvangivelse og omsetningsoppgaver fra bedriften.

Det er sikret en del materiell og dokumentasjon etter konkursen som vil bli gransket.

76 krav

Bostyrer skriver at «det har vært et stort antall henvendelser fra kreditorer» og summerer opp 76 krav mot konkursboet etter bilfirmaet. Flere av kreditorene skal være småkreditorer som har lånt penger ut til selskapet og fått lovnad om raskt oppgjør, men som nå sitter igjen med tap på usikrede lån.

Samlet gjeld på konkurstidspunktet var 11,7 millioner kroner.

Bostyreren skriver at bilfirmaet har hatt økonomiske problemer nærmest fra dag én.

Bilfirmaet hadde en spesiell profil som ikke har slått til slik de hadde ønsket seg.

Det var bilfirmaets bank, som også var største kreditor, som til slutt slo firmaet konkurs.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.