Jørgen Graabak (25) ble norgesmester og fikk sin første kongepokal i kombinert fredag. Byåsen-løperen vant sprinten på hjemmebane. 

Veteranen Håvard Klemetsen ledet etter hopprennet i Granåsen, men Graabak var kun fire sekunder bak. Simen Tiller var ytterligere fire sekunder bak, mens Espen Andersen var nummer fire etter hopprennet, 13 sekunder bak Klemetsen.

Langrennet utviklet seg raskt til å bli en duell mellom Graabak og Andersen, men førstnevnte avgjorde allerede etter to kilometer.

25-åringen tok sitt tredje NM-gull, men det var bare hans første kongepokal.

Gullet smakte godt....

– Det første NM-gullet smakte bra siden det var mitt første mesterskap som senior, men det dette føles overraskende bra og kongepokal er noe ekstra. Jeg setter det ekstra høyt, sa Graabak etter at seieren var i boks fredag.

– Jeg gikk et bra løp og jeg er godt fornøyd med kongepokalen. Jeg følte meg pigg underveis, og følte at jeg hadde kontroll, selv om Andersen ikke var så langt bak, fortsatte han.

Andersen gikk inn til sølv, 16 sekunder bak Graabak, mens Klemetsen distanserte Tiller og tok bronsen.

... og det gjorde også Fjerdeplassen

- Jeg hoppet ikke veldig bra, men jeg har så mye selvtillit i bakken om dagen at det går langt uansett. Langrennet var helt jævlig egentlig. Det sprutregnet og blåste forferdelig mye. Det var ekstremt tungt føre og et skikkelig sliteløp. Jeg berget meg til må og er godt fornøyd med å ha klart en fjerdeplass. Jeg åpnet litt hardt og fikk det veldig tungt på siste runde. Men jeg følte at jeg lå så bra an at jeg måtte ta sjansen å se hva det holt til, sier Tiller til HA.

Magnus Moan var opprinnelig i ledelsen etter hopprennet på hjemmebane, men 33-åringen ble diskvalifisert på grunn av for stor hoppdress.

Lørdag er det NM-lagkonkurranse i Granåsen.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.