Arne Skybak fra Statens Vegvesen holdt foredrag, og demonstrerte hvor stor forskjell det er på det å bruke refleks, og det å gå uten når det er mørkt. Med seg hadde han hjelperne Eliah og Jonah Slette, og Mikael Nyland Olasvengen fra 4. klasse. Elevene fikk se hvor stor forskjell det var på Jonah, som hadde på refleksvest, og de to andre guttene som gikk uten. På signal fra Arne ble lysene slukket.

– Nå skal jeg prøve å lyse med en lommelykt, så skal vi se om dere kan se disse gutta, sier Skybak.

Elevene sitter helt stille og stirrer ut i mørket.

– Hvor mange kan dere se, spør Skybak.

– En, svarer noen.

– To, svarer noen andre. Noen har såvidt greid å få øye på Eliah som går ved siden av tvillingbroren, uten reflekser på.

– Tenk om han hadde hatt på seg refleks. Da hadde alle sett han også, sier Skybak.

gjorde undersøkelse

10. klassingene fra Ajer har undersøkt bruken av refleks blant barna på Prestrud, og presenterte sine funn for 4. klassingene på skolen.

– Det vi fant ut av undersøkelsen vår, er at 76 prosent av elevene ved Prestrud bruker refleks. Det er ekstremt bra, men da er det jo også en fjerdedel som ikke bruker det, sier 10. klassing Edvard Dyre Hansen.

– Refleks er ekstremt viktig for å bli sett i trafikken, og det er noe som alle sammen må bruke, sier 10. klassingen.

Noah Isayas var også med på å undersøke refleksbruken på skolen. Selv har han ikke alltid vært like flink til å bruke refleks.

- Men jeg kommer til å bruke det nå, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.