Ved 23-tiden ble han mottatt som en konge på Senterpartiets valgvake.

– Senterpartiets har mye å glede seg over. Nå gjenstår det å se hva som skjer med flertallet på Stortinget.

Det sa Trygve Slagsvold Vedum til HA i suiten på hotell Bondeheimen i Oslo mandag kveld.

Da var klokken 22.00 og senterpartilederen dristet seg til de aller første kommentarene.

TALLENE KLOKKEN 22

Da viste tallene på landsbasis om lag ti prosent oppslutning til Senterpartiet. Bortimot en dobling fra året før var innen rekkevidde.

I Hedmark hadde Senterpartiet da to representanter inne.

– Det er helt fantastisk, sa Slagsvold Vedum til HA.

Klokken 22.15 – da 60 prosent av tallene i Hedmark var talt opp – hadde partiet 22,4 prosent oppslutning i Hedmark.

Det var en oppgang på 12 prosentpoeng siden forrige stortingsvalg.

Fornøyd SP-leder

Til HA sa han det slik:

– Tallene i Hedmark er utrolig bra, men også nasjonalt er jo dette kjempebra resultat for oss. Det blir veldig spennende å se om det blir flertall eller ikke. Akkurat nå ligger det og vipper.

– Hva sier du til at Sp nå klokken 22.00 mandag kveld har to inne fra Hedmark?

– Det er helt veldig bra. Emilie Enger Mehl er utrolig dyktig. Hvis dette er det som skjer til slutt så er det et imponerende godt valg for oss, sier han og legger til:

– Jeg er godt fornøyd med våre tall men jeg tør ikke si hvor glad og fornøyd jeg er før vi vet om det blir en ny regjering eller ikke.

Viser til kongen

Etter å ha blitt hyllet med trampeklapp gjentatte ganger på Senterpartiets valgvake ved 23-tiden, sa han det slik da HA spurte om han i realiteten var en konge uten land.

– Hehehehe. Vi får la kongen være kongen, sa han la til:

– Vi har gjort et kjempegodt valg. Vi har all grunn til å være fornøyd. Vi har fått inn nye representanter i flere fylker. Vi har gjort jobben. Så lo «kongen» signaturlatteren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.