De har for lengst erobret Hamar og Lillehammer, og er nå i gang med å finne alle stolpejakt-postene i Ringsaker og Østre Toten. Carolina Gleditsch, Mona Terese Enger, broren Jan Mikael Enger og forloveden Ruth Margrethe Hansen synes de har funnet seg en fin utendørs-hobby. Da de fire møter HA, har de nettopp vært oppe på Gåsbu og registrert de åtte stolpene som er satt opp der.

– Stolpejakt betyr veldig mye for meg, sier Carolina Gleditsch.

Hun forteller at det var Jan Mikael Enger og Ruth Margrethe Hansen som fikk henne med ut på tur. De tre ble kjent med hverandre gjennom Stange Håndballklubb. Men det var nok Mona Terese Enger som var først ute med å jakte på stolper blant de fire.

– Jeg dro til Gjøvik for å finne de første som ble satt ut der, sier hun og legger til at hun mener Gjøvik var den første kommunen som satte ut stolper her i distriktet.

Men de tar også med seg hobbyen når de drar på tur. Jan Mikael Enger forteller at de både har vært på Venabygdsfjellet, Skeikampen og Storefjell Høyfjellshotell på Gol.

– Vi sov tre netter på hotellet. I løpet av dagene vi var der rakk vi å ta 36 av 50 stolper, sier Enger.

Med jobb og håndball blir det ikke så mye tid i ukedagene til stolpejakt, men de bruker helgene så ofte de kan. Enger oppfordrer alle til å prøve stolpejakt.

– Alle som vil komme seg opp av sofaen og ut på tur, dette er en fin mulighet.

– Og ta med venner, familien eller hunden. Det er godt å ha venner med seg, sier Carolina Gleditsch.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.