Fra skogeiernes perspektiv har ordningen frivillig vern, som WWF-Myhre vil at Stortinget skal bevilge én milliard kroner til, gjort konfliktene rundt skogvern langt mindre intense.

Det forteller Arne Erik Myhre, som er allmenningsbestyrer i Løiten almenning.

– I 1993 ble et reservat ved Budor tegnet inn på kartet uten at allmenningen kjente til det. Frivillig vern er absolutt en bedre løsning, for da er det vilje til å verne fra begge parter, sier bestyreren, som har dette å si om miljøvernernes milliarddrøm.

– Det må i hvert fall være penger for at en skal kunne gjennomføre frivillig vern.

Det er Løiten almenning som eier skogen ved Gitvola. Granskogsormådet er administrativt vernet kommunalt etter initiativ fra skogeieren selv, men har ikke status som naturreservat.

– Vi har valgt ikke å hogge i den gamle, grove skogen fordi det er et interessant turområde vi vil ta vare på, sier Myhre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.