Det er lokalavisen Oppland Arbeiderblad som torsdag skriver at formannskapet i Gjøvik kommune enstemmig har bestemt at Nedre Stokke ikke blir en del av sykehuskampen.

Det betyr at kommunen ikke vil anke avslaget fra Fylkesmannen i Oppland, som i mars i år avslo en søknad om konsesjon av hensyn til jordvern.

I følge OA vil kommunen nå selge gården, men det er ikke bestemt når salgsprosessen tar til.

GÅR FOR BIRI

Det var i oktober i fjor Gjøvik kommune bladde opp millioner for gårdsbruket i Redalen, som ligger i mjøskanten rundt fire kilometer sør for Mjøsbrua.

Gården er på rundt 200 dekar, og ble kjøpt for å ha et alternativ til sykehustomt på vestsiden av Mjøsa.

Nå vil kommunen i stedet gå for å fremme Biri-bukta som Gjøviks foretrukne tomtealternativ.

På andre siden av Mjøsbrua har som kjent Ringsaker kommune lansert Moskogen rett utenfor Moelv som ei aktuell tomt.

I Hamar har ordfører Einar Busterud og rådmann Bjørn Gudbjørgsrud argumentert for at et nytt sykehus bør ligge i Hamar.

Styret i Sykehuset Innlandet gikk i oktober i 2017 enstemmig inn for at de ønsker at et nytt hovedsykehus bygges i nærheten av Mjøsbrua. Prosessen er siden sendt videre til Helse Sør-Øst.

På Nedre Stokke vil ikke jorda ligge brakk mens Gjøvik kommune venter på å selge. Kommunen har fått tak i en driver, og totalt skal det ha vært åtte interessenter som var interessert i det arbeidet, skriver OA.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.