Prisvinnerne ble kunngjort på årsmøtet i Hedmark fylkesavdeling av Fortidsminneforeningen torsdag kveld.

De to ble valgt ut blant åtte nominerte.

De nominerte var eiere av villaer, gårdsanlegg, hotell og altså håndverkere.

Godt begrunnede forslag ble sendt inn av foreningens medlemmer.

FOKUS PÅ HÅNDVERKET

Styret valgte denne gang å sette ekstra fokus og dermed pris på dyktige håndverkere.

Det gjøres mye bra innsats med bygningsvern i Hedmark, private eiere tar et stort ansvar og legger ned penger og tid. Samspillet mellom eiere og dyktige håndverkere er viktig for å få gode resultat.

Anne Louise Gjør er utdannet i Norge og Danmark, og har jobbet som malermester i Oslo, både i privat firma og på Norsk Folkemuseum.

HEMATT TIL HEDMARKEN

I 2012 flyttet hun tilbake til Hedmark og har hatt mange oppdrag, spesielt på Hedmarken og i Østerdalen.

Hun er nettopp ferdig med kongerommet på Elverum Folkehøgskole, og arbeider for tida med et spennende prosjekt på Balke på Toten.

Hun behersker alle de historiske malerteknikkene; som marmorering, ådring, dekormaling, strekdekor og illusjoner. 

KJØPTE GAMMEL GÅRD

Henning Søndmør er utdannet i Norge og på Da Capo skolen i Sverige. Han har også jobbet hos Stokk og Stein i Lom, men de siste 15 år har drevet for seg sjøl, og etter hvert etablert firmaet Sømåen Tradisjonshandverk, med flere engasjerte håndverkere, der siste tilvekst i er bygging av Femundbåten.

Da han flyttet tilbake til Sømådalen kjøpte han en av de eldste gardene i grenda, blant annet kjent fra Jacob Breda Bulls romaner med mange hus og store utfordringer, bebyggelsen nærmer seg sine velmaktsdager. Oppdragene har strømmet på fra store deler av Østerdalen, være seg gårdstun, enkelthus og seteranlegg. 

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.