– Jeg synes det er helt forferdelig at en småbarnsfamilie i Ottestad må betale 15.000-20.000 kroner. Det er et dårlig signal til omverdenen, sier Gjestvang.

Sp-lederen viser til at det har flyttet flere folk til Stange enn rådmannen har beregnet i skatteinntekter siste år. Gjestvang mener derfor at skatteanslaget må justeres opp samtidig som eiendomsskatten reduseres.

– Nå foreslås det ikke kutt i kommunen. I stedet for de store overskuddene hvert år som settes på fond, bør vi heller bruke disse pengene.

– Jeg håper alle de politiske partiene blir med nå, en reduksjon vil bety mye for vanlige folk. Lavere eiendomsskatt ville gjort Stange kommune enda mer attraktiv å bosette seg i og fått flere inntekter.

– Regner du med at Ap vil støtte kutt i eiendomsskatten neste år?

– De har en gylden mulighet til å være med på et tverrpolitisk, historisk vedtak og nå kan det gjennomføres innen forsvarlige rammer. For oss er nok dette den viktigste saken i årets budsjettprosess. Jeg er helt sikker på at hele Stanges befolkningen ville mottatt en slik nyhet med stor glede. Det er nå vi må gjøre det i forhold til E6-utbygging og den store jernbanesatsingen. Vi vil aldri få en så storstilt utbygging noen gang. Da bør vi gjøre alt for å folk til å flytte hit, sier Gjestvang som mener en modell med bunnfradrag kan være aktuell. Ifølge Gjestvang er det svært lite i budsjettet som gjør Stange attraktiv.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.