Etter fjorårets suksess med et eget ønsketre inne på CC Hamar, har kjøpesenteret sammen med Hedmark Røde Kors bestemt seg for å gjenta og utvide opplegget i år.

I fjor kom det inn mer enn 300 ønsker fra barn som lever i familier med lav inntekt, og alle fikk også oppfylt ønsket sitt.

– Vi hadde et pilotprosjekt som resulterte i enorm respons, sier Line Kristoffersen fra Hedmark Røde Kors.

Kristoffersen forteller at Hedmark har over gjennomsnittlig mange barn som lever i såkalte lavinntektsfamilier. Bare i Hamar og Løten er det anslått at 800 barn befinner seg i denne kategorien.

Senterleder Nina Utkilen oppsummerer hvordan det gikk i fjor:

– Vi opplevde en utrolig giverglede. Rausheten hos folk i Hamar og omegn var helt fantastisk! Vi så at både barn, foreldre, besteforeldre, studenter og andre gikk rundt treet og plukket med seg ønsker de ville oppfylle.

Klart til advent

Ønsketreet settes opp i slutten av måneden, og lørdag 1. desember skal det være klart med ønsker. Fram til 17. desember samler Røde Kors, Frelsesarmeen og hjelpeapparatet inn ønsker som henges på røde hjertelapper på treet. Deretter kan folk rusle forbi, kikke på ønskene – og eventuelt ta med seg det som måtte være aktuelt.

Ved å kjøpe en liten gave og levere den til informasjonsskranken på CC, kan man bidra til å gjøre jula hyggeligere for barn som ellers kanskje ikke får så mange gaver.

Barn i Hamar og Løten er nedslagsfeltet for årets ønsketre på CC. Parallelt har Ringsaker og Stange egne opplegg.

– I fjor ble det delt ut over 300 gaver. Hva er målet i år?

– Vi håper på enda flere – absolutt! I år har vi utvidet ved å ta med Løten også, så det er stor sjanse for å oppfylle enda flere ønsker i år, smiler Røde Kors-rådgiver Margrethe Nordby.

Anonyme ønsker

I praksis fungerer ønsketreet slik at de aktuelle barna kan registrere ønskene gjennom det lokale hjelpeapparatet der de bor. Dette kan for eksempel være Nav, barnevernet, helsestasjonen, Frelsesarmeen eller direkte til Røde Kors.

CC Hamar og Røde Kors henger deretter opp de anonymiserte ønskene på røde hjerter på treet. For eksempel kan det hende at «Gutt, 8 år» ønsker seg en liten gravemaskin, ei bok, et spill eller noe varmt ullundertøy. Når ønsket er oppfylt, byttes det røde hjertet ut med et grønt.

– Til slutt skal hele treet være grønt. I fjor var responsen så overveldende at vi måtte trykke opp flere hjerter, sier Utkilen.

Gaver til alle

– Klarer dere å oppfylle alle ønskene?

– Det er målet. Men, om vi ikke klarer å oppfylle alle sammen, så skal vi gi hvert eneste av barna en hyggelig oppmerksomhet, lover Margrethe Nordby.

Ønsketreet på CC er et samarbeid mellom Røde Kors, Hamar kommune, Løten kommune, Barnas stasjon, Hamar Krisesenter, Frelsesarmeen, Nav og barnevernet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.