Leder i Stange Frp, Truls Gihlemoen fyrte mandag morgen av en kraftsalve mot kriseløsningen som er valgt for å gi 52 førsteklassinger på Hoberg klasserom.

– Dette er løsning som ikke ligner noen ting. Den såkalte paviljongen ser ikke bra ut. Brakke er brakke og kan lett bli en permanent ordning i påvente av skoleutbygging. Her har ungene gledet seg til skolestart og så møter de en paviljong. Jeg må si jeg stusser over at posisjonspartiene i siste kommunestyre rosemalte denne løsningen. Det er bare 14 dager til skolestart, så her haster det med sluttarbeidet. Den kan ikke se slik ut til skolestart, sier Gihlemoen.

Roser eiendomsavdelingen

Rektor Trond Arne Børresen deler ikke Gihlemoens bekymring og har en helt annen holdning enn Frp-lederen.

– All honnør til eiendomsavdelingen i Stange kommune som snudde på hælen. Vi hadde møte med eiendomssjefen før påske og forklarte situasjonen, sier Børresen.

I møtet forklarte skoleledelsen at de hadde akutt behov for mer plass fra skolestart. Rektor roser eiendomsavdelingen som handlet omgående og i løpet av en uke forelå tegninger og anbud på skolepaviljongen.

– Nå får vi en helt annen hverdag for 52 førsteklassinger. For elevene er disse lokalene gull verdt. Vi får et supplement til dagens skolebygg og slipper at det blir for trangt, sier rektor Børresen.

Må ikke bli permanent

Børresen sier videre at han ikke er enig i at skolepaviljongen blir en dårlig løsning.

– Samtidig håper vi ikke at brakke blir en permanent løsning, for vi ønsker bedre plass, sier han.

I et innlegg fra en ottestadfar på sosiale medier, heter det at politikerne burde skamme seg, befolkningsøkningen i Ottestad kommer ikke som noen overraskelse. Vedkommende er misfornøyd med en brakkeløsning.

– Skolesituasjonen er tragisk. Nå har vi brukt flere år på å diskutere skolestruktur i resten av kommunen, mens Ottestad er skjøvet ut. Krisetiltak er helt nødvendig nå, men dette kunne vi unngått. Store barnekull har vi visst om lenge. Det har vært god tid til å prosjektere og bygge på Hoberg skole. I stedet får vi en nødløsning som skaper misnøye, sier Truls Gihlemoen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.