Torsdag ettermiddag skulle de sendes til slakting. Onsdag kveld rømte de.

Siden da har fem små og søte geiter vært på rømmen i Engerdal. Eierne og folk i bygda har lett etter dem, og fredag kveld ble de funnet i Lerådalen.

- 3-dagers guttetur er over! De virka ganske glad for å komme hjem, skriver geite-eier Ellen Fauske på Facebook. 

Eieren Ellen Fauske (spaltist i HA) forteller hva som skjedde:

- Vi har hatt geitene på gården i hele sommer. De har naturligvis gått i en innhengning med strøm på gjerdet. Vi har skrytt av dem i hele sommer fordi de ikke har prøvd å rømme. De har rett og slett vært mønster-geiter. Og så rømmer de dagen før de skal slaktes. Det hadde vi ikke trodd, forteller hun.

Geitene har kommet seg ut av innhegningen onsdag kveld, har gått over vegen og stukket til skogs vest for Engerdal sentrum.

- Ja , det er det området vi leter nå. Her er det tett vegetasjon så det er ikke lett å finne dem, men geitene er slik at når de hører kjente stemmer så pleier de å komme løpende. Det er det vi håper på nå. I dette området er det mange rådyr, og sporene fra dem kan fort forveksles med sporene fra geiter. Dessuten er det mye god mat her ute, så de fem storkoser seg nok, sa Ellen Fauske fredag formiddag.

- Hvordan kan geitene ha kommet seg ut av innhegning med strømgjerde?

- De kan ha hoppet over gjerdet. De er spreke. De kan hoppe halvannen meter rett til værs.

- Hopper de på gøy eller bare hvis de blir skremt?

- Geiter hopper på gøy også. Jeg tror ikke de er blitt skremt, men eksakt hva som har skjedd vet vi jo ikke.

- Kan de ha gått langt siden onsdag kveld?

- Nei, de har neppe gått langt. De har ikke for vane å gjøre det, men nå lever de jo herrens glade dager på godt for ute i skogen.

Ellen Fauske er bekymret om noe kan ha skjedd de fem geitene.

- Vi bor jo rett utenfor rovdyrsona så jeg sover dårlig om natta, men jeg håper vi finner dem snart, sa Ellen, som nå altså kan sove godt i natt. Geitene er hjemme, men til en utrygg skjebne, kanskje? 


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00