– Bedriften som vant anbudet og som bygger paviljongen heter Expandia. De har referanser for bygging av midlertidige lokaler for skoler og barnehager side opp og side ned i hele Skandinavia. Det er lokaler av høy kvalitet. Tre år på rad er Expandia kåret av Dagens Nærinsgliv til årets Gasellebedrift. De kan vise til høy kundetilfredshet, sier Røhne.

For stangeordføreren er det nå viktig at utredningsarbeidet knyttet til en endelig skoleløsning for ottestadområdet pågår.

– I påvente av konklusjonene vi trekker av dette arbeidet, vil helt sikkert et moderne og godt tilpasset modulbygg eller paviljong ivareta de bygningsmessige sider av læringsmiljøet for Hoberg skole, poengterer Røhne.

Plan- og bygningsloven

– Kan du forstå at folk i Ottestad er skeptisk?

- Når paviljongen nå tas i bruk så vil vi også kunne utbedre garderobeforholdene for 1. klasse, som har vært påpekt av miljørettet helsevern. Hoberg skole vil stå fram som en enda bedre skole rent bygningsmessig. Paviljongen vil tilfredsstille alle krav til et undervisningsbygg slik som ventilasjon, lysforhold og universell utforming.

Kommunestyret fattet i juni enstemmig vedtak om å bruke penger på skolebrakke. Før det fremmet Venstres Erik Ringnes forslag om å sende saken tilbake til rådmannen og be om utredning av et permanent skolebygg. To fra Høyre, Miljøpartiet og Frp støttet forslaget.

– Hadde Frp fått det slik de ville, så hadde ikke formannskapet gjort vedtak om paviljongen på Hoberg. Vi ville stått overfor en svært vanskelig situasjon før skolestart, sier Røhne.

Han viser til at Truls Gihlemoen, leder i Stange Frp, uttaler på Facebook at han håper brakkeriggen virkelig er et lagerbygg for gressklippere og søppeldunker, ikke Stange kommunes satsing på barn og unge.

– Ap må svare

Tidligere Hoberg-rektor, gruppeleder i Sp og fylkesråd Aasa Gjestvang, sier Ap må svare på hvorfor skolen ikke er utbygd.

– En brakkerigg er ikke ideelt, men siden det faktisk ikke er utbygd nå, er paviljonger bedre enn ikke noe. Det er også selvsagt en kostbar løsning. Det viktigste er at inneklima og det innvendige i brakkene er etter de standarder som kreves i dag. Her snakker vi om overgangsløsning til det blir videre utbygging av skoleplasser i Ottestad, sier Gjestvang.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.