I sommer vil det foregå vegarbeid på fylkesveg 84 i Hamar og Ringsaker, også kjent som Furnesvegen eller «gamle E6». Statens vegvesen skal sette opp vegbelysning på strekningen mellom Vienkrysset i Hamar og Bergshøgda i Ringsaker, og det skal settes opp lysmaster med 40 meters mellomrom på den ca. 7 km lange strekningen. I skrivende stund foregår vegarbeidet forbi Vienkrysset og mot Olrud, hvor E6 kobler seg på fylkesvegen.

Ikke mye ventetid

Arbeidet er planlagt å stå ferdig i September i år. Det vil foregå i tidsrommet kl. 07-17, mandager til torsdager.

Byggeleder Tommy Skjærbekk i Statens vegvesen opplyser om at bilister på strekningen ikke trenger å belage seg på lange ventetider, men at det selvfølgelig må påregnes mer trafikk og ventetid i rushtiden når folk drar til og fra jobb.

– Ved Vienkrysset var trafikken litt problematisk i starten i og med at E6 kobler seg på Furnesvegen, men dette ble løst med trafikklys. Videre kommer trafikken til å dirigeres manuelt, sier han.

Dersom man har E6 lett tilgjengelig opplyser Skjærbekk at det kan være en idé å kjøre alternativt der, men han understreker at det kommer verken til å bli lang ventetid eller mye stillestående trafikk på gamle E6.

Stor trafikkmengde

Skjærbekk forteller at tiltaket er iverksatt etter vurdering ut ifra trafikkmengde. Tiltaket ble vedtatt som en del av Hedmark fylkeskommunes «Handlingsprogram 2014–2017 for fylkesveger» i juni 2013. I handlingsprogrammet kommer det fram at arbeidet har et kostnadsoverslag i underkant av 2 millioner kroner.

Fv. 84 er Ringsakers andre mest trafikkerte vei etter E6, og på strekningene Vienkrysset-Olrud, Olrud-Nydalen og Nydalen-Brumunddal er det henholdsvis 5100, 7500 og 6700 trafikanter i døgnet, opplyser Statens vegvesen.

Reduserer ulykker

«Vegbelysning har i et stort antall studier fra mange ulike land vist seg å redusere antall ulykker i mørke. Personskadeulykker i mørke reduseres i gjennomsnitt med 26 %,» heter det i Trafikksikkerhetshåndboken, utgitt av Transportøkonomisk institutt (TØI).

Statens vegvesen vil også utføre samme arbeid på Fv. 222 mellom Stange og Ottestad. Det vil skje i løpet av høsten, og er planlagt å være ferdig i løpet av året.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.