Torsdag morgen møtte rundt 80 personer fra næringslivet opp for å høre om Hamar kommunes nye næringsplan og nye kommuneplan.

Næringsplanen ligger nå ute til høring, og dreier seg mye om hvordan kommunen kan stimulere til vekst i næringslivet og nyetableringer.

Planlegger løft

Thorleif Sørhol Nielsen var en av dem som deltok. I partnerskap med Gjøvik-mannen Ola Solheim Grøndahl eier han to bygårder i Hamar sentrum; Casablanca-bygget ved Stortorget, og Steen-gården ved Østre torg.

Utvikling av Hamar sentrum er tema i både ny kommuneplan og ny næringsplan.

Kommunens ambisjon er å fortette sentrum med boliger og bedrifter, og etablere et sterkt sentrum med gode tilbud av mat, drikke, kultur og handel.

Trivelig gågate

Nielsen er glad for at kommunen engasjerer seg så sterkt i sentrums utfordringer.

Nylig deltok han sammen med en større Hamar-delegasjon på en studietur til Fredrikstad, som får masse ros for å ha fått sin bykjerne på fote igjen.

– Jeg er opptatt av at gågata vår skal være trivelig, og ser fram til at kommunen kommer igang med opprustingen av den. Samtidig skal vi som gårdeiere ta ansvar for at gårdene er pene, men det igjen henger sammen med at vi klarer å finne gode drivere, påpeker Nielsen.

Urbant friluftsliv

Selv har han brukt det første drøye året som gårdeier av de nevnte gårdene på oppussing innvendig, men jobber også med fasadeløft.

– I Fredrikstad snakker de om urbant friluftsliv. I Hamar er lekeparken i Strangateparken et godt eksempel på det. Slike arenaer ønsker jeg meg flere av i sentrum, sier Nielsen.

Han synes det er en positiv utvikling i Hamar, og har tro på Hamar by og utviklingen over tid.

– Det er en positiv trend, men vi trenger at noen holder tak i det over tid, mener gårdeieren.

Den politiske komiteen for plan, miljø og næring arrangerte næringslivstreffet.

– Vi er kjempefornøyd med oppmøtet, og er glade for tilbakemeldingene vi fikk på planen, sier komitéleder Jane Meyer .

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.