Helse- og omsorgssjef Vigdis Galaaen opplyser at enheten de senere årene har prøvd ut ulike tiltak for å redusere deltidsandelen. Det gjelder ulike turnusordninger, bemanningsenheter og justert grunnbemanning.

I 2016 var 19,8 prosent av de ansatte i helse og omsorg i 100 prosent stilling. I 2017 er dette økt til 20,3 prosent.

– Det kan synes som en liten økning, men dette arbeidet er relativt møysommelig, og krever at det jobbes systematisk og strukturert over tid. Alle tiltak må gjøres innen tildelt økonomisk ramme og innen lov og regelverk. Og brukerne skal ha hjelp til riktig tid, sier Galaaen.

Mens gjennomsnittlig stillingsstørrelse per 1. januar 2016 i helse og omsorg var 56,73 prosent, var den økt til 57,64 prosent 1. januar 2017.

– Vi er på rett veg. I tillegg har vi i 2016 økt med 20 nye hele stillinger innenfor rammen i bemanningsenhetene, sier Galaaen.

Bemanningsenheten på Finsal har blitt en suksess.

– Vi har her godt kvalifiserte medarbeidere med en faglig og personlig trygghet til å jobbe innenfor ulike avdelinger og fagområder. De er viktige ambassadører for denne måten å jobbe på. De gode erfaringene med enheten skal vil også legge til grunn for videre arbeid med heltid/deltid-utfordringen, sier Galaaen.

Hamar kommune har hentet inspirasjon til å opprette sin egen vikarpool fra Østre Toten kommune, som har hatt bemanningsenhet i mange år med gode resultater.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.