Når fylkestingspolitikerne møtes neste uke, skal de fordele penger som ikke ble brukt opp i 2016. 12 millioner kroner er tenkt avsatt på disposisjonsfond. Resten av mindreforbruket skal fordeles på ulike gode formål. Blant forslagene er å øke investeringsrammen for oppgradering av internatet på Jønsberg videregående skole med fire millioner, fra 24,7 til 28,7 millioner.

De største summene er tenkt brukt på denne måten: 30 millioner inn på såkornfond, 15 millioner kroner til økt vedlikehold på fylkesvegnettet, ti millioner til økt bredbåndssatsing, fem millioner til utvikling av høgskoletilbudet, og to millioner til å styrke voksenopplæringen.

Det foreslås også å bruke 2,8 millioner kroner på ladestasjoner for elbiler, og Atlungstad brenneri kan få 500.000 kroner.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.