Fylkesmannen forsterker motstanden til at en ny gjeterhytte på Øyungen kan brukes som turmål.

«Vi vil imidlertid anbefale at det settes som vilkår at hytta kun skal brukes til landbruksformål», skriver direktør Kristine Schneede hos Fylkesmannen.

Fylkesmannen mener først og fremst at det er uheldig at gjeterhytta ble revet og oppført igjen uten byggetillatelse.

Likeså er Fylkesmannen kritisk til at forholdet til villreinen ikke er vurdert i byggesøknaden, som Ringsaker kommune har oversendt de regionale myndighetene for uttalelse.

Fylkesmannen går altså mot at gjeterhytta blir brukt til utleie og aktivitetstilbud for kommunale grupper.

Hvis kommunen åpner for en slik praksis stikk i strid med anbefalingene fra Fylkesmannen, villreinnemnda og fylkeskommunen, må kommunen behandle saken som en dispensasjon fra kommuneplanen.

Fylkesmannen anbefaler kommunen ikke å gi en dispensasjon.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.