– Ikke ta bilde av desserten min!

Kvinnene rundt bordet ler, men to av dem ofrer seg til slutt for et bilde i HA på åpningsdagen av det som er snakkisen i utelivshamar denne helgen; åpningen av den nye, store O’Learys i Strandgata.

– Vi er 60 stykker fra jobben som har tatt turen hit, forteller Marianne Glorud, mens servitøren setter desserten på bordet foran dem.

Og det var ikke bare de 60 fra hennes arbeidsplass som hadde tatt turen fredag kveld.

Det hadde mange andre og.

FORNØYD SJEF

Trude Grøndahl Oreld er sjef på Victoria-hotellet, som er franchisetaker på O’Learys i Hamar.

Hun smilte fra øre til øre på åpningskvelden.

– Vi ville åpne Norges 13. O’Learys på fredag den 13. Vi følte at det var helt innafor, og det ser ut til at 13 ble et lykketall, sier hun.

De 246 sitteplassene var fylt aldeles opp, og periodevis var det ventetid på bord åpningskvelden.

– Dette er et folkelig konsept, folk kjenner det og vet hva det er, sier Trude Grøndahl Oreld mens lyden av øl som renner ned i glass og shuffleboard-kamper på gang danner bakteppet i lokalet.

Drøyt 20 har jobb

I baren svingte det allerede klokka 20 rundt bartenderne Therese Riseng og Richard Bardi.

– Hvor mange er det jobb til på den nye O’Learys i Hamar?

– Alt i alt er det drøyt 20 ansatte i ulike stillingsbrøker, sier Trude Grøndahl Oreld.

– Får dere alt til å fungere på en åpningskveld med så mye folk?

– Det er klart at med rundt 250 personer til bords så må maskineriet gå for fullt. Vi har kjørt et par testkvelder for lukkede dører, med venner og slekt og prøvd oss, for å være best mulig forberedt, sier hun til HA.

På åpningskvelden var det nok noen som fikk vente litt på mat og drikke, men alt i alt syntes sjefen at det så ut til å gå rimelig greit.

ÅPENT HVER DAG

O’Learys skal ha åpent hver eneste dag, men heller ikke de går inn for å ha lunsjgjester midt på dagen.

Unntaket er lørdag, da restauranten åpner klokka 12, men ellers er det fra klokka 15 på hverdager og 14 på fredager.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.