Gardermobanen har vært stengt mellom Kløfta og Gardermoen etter lynnedslag. I 13.30-tiden opplyser Bane Nor at Gardermobanen er gjenåpnet for trafikk. Noen forsinkelser og innstillinger må påregnes den første tiden.

Hovedbanen mellom Jessheim og Dal er fortsatt stengt.  Bane Nor har foreløpig ingen prognose for når banene kan åpnes.

Østfoldbanen er stengt mellom Oslo S og Ski på grunn av lynnedslag og feil på fjernstyringen. Det er også flere signalfeil etter tordenværet på strekningene syd for Ski, som fører til saktekjøring og forsinkelser.

– Det har oppstått så mange feil at vi ikke har nok mannskaper til samtidig feilretting. Det vil derfor ta tid før alt er utbedret, sier pressevakt Dag Svinsås i Bane NOR.

Sørlandsbanen er stengt mellom Nordagutu og Bø på grunn av en utglidning av masser. Det samme gjelder Bratsbergbanen mellom Nordagutu og Nisterud. Prognose for gjenåpning er uviss.

Vestfoldbanen er stengt mellom Larvik og Porsgrunn på grunn av problemer med strømforsyningen.

Det er også saktekjøring og forsinkelser på andre strekninger, blant annet Dovrebanen mellom Stange og Tangen, samt Gjøvikbanen i Nittedal. En signalfeil som har skapt forsinkelser ved Bolstadøyri på Bergensbanen forventes utbedret i formiddag.»

LES OGSÅ: E6 er åpnet etter dødsulykken i Stange

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.