Ved 15-tiden torsdag ble en VW Polo stjålet ved bowlingen i Hamar. Det ble starten på en biljakt som endte i en carport på Ridabu.

Politihelikopteret var ved en tilfeldighet i nærheten av Hamar og ble umiddelbart satt inn i jakten.

Fra lufta kunne politiet følge med på biltyven, som kjørte av vegen i krysset Kongsvegen og Hjellumvegen. Derfra stakk han til fots og gjemte seg i en carport.

– POLITIET KOM

Den carporten tilhører Mette Paulsen og hennes familie på Ridabu.

– Jeg hørte helikopteret sirkle over her, og da gikk det ikke så lenge før politiet kom og fortalte at vi hadde en biltyv i carporten vår. Han overga seg til dem uten stor dramatikk, forteller Mette Paulsen til HA, etter en ettermiddag noe utenom den daglige rutinen.

Jakten på tyven varte i om lag en time, og politiet fikk også med seg hundefører.

MISTANKE OM RUS

Mannen som stjal bilen er en kjenning av politiet.

Politiet mistenker ham for å ha stjålet og kjørt bilen i ruset tilstand. Mannen ble kjørt til legevakt, og det ble tatt blodprøve av ham etter pågripelsen. Torsdag kveld kunne ikke politiet svare på om mannen kan knyttes til de bilinnbruddene som har vært i Hamar de siste nettene, men det er naturlig å sjekke ham opp mot disse sakene.

Mannen er satt i arresten og blir avhørt på Hamar politistasjon fredag.

Ressurser

Stig Hansen, som er operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, forteller at politihelikopteret tilfeldigvis var i området da de fikk inn meldingen.

– Dermed kalte vi det inn for å være med i jakten, sier Hansen.

En politipatrulje oppdaget den stjålne bilen i Hamar sentrum, men biltyven ga seg ikke og stakk av. Det politiet da gjorde var å legge seg bak den stjålne bilen med politipatruljer liggende bak i god avstand.

– Politihelikopteret fløy over og hadde full kontroll på bilen og ga oss hele tiden meldinger, sier Hansen.

Bilen som ble stjålet har skader i fronten, men torsdag kveld hadde politiet ikke oversikt om biltyven har skadet andre biler under sin ferd. det er i alle fall ikke meldt om alvorligere hendelser.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00