• ÆRESPRIS: Arild Pettersen fikk ærespris under Hedmark Frps årsmøte. FOTO: Asgeir Høimoen

Blant de frammøtte var Hedmark Frps stortingsrepresentant Tor André Johnsen. 

Som blant andre Fædrelandsvennen har omtalt, har opposisjonspartiene Senterpartiet og SV foreslått å avvikle Nye Veier om de kommer til makten etter stortingsvalget. Også Arbeiderpartiet åpner for å overføre vegstrekningene fra Nye Veier til Statens vegvesen. 

Det får Johnsen til å reagere. 

- Opposisjonen vil reversere god politikk som vi har fått gjennom og gå tilbake til det gamle. De truer med å legge ned Nye Veier, men det fungerer jo. At de tenker tanken er sjokkerende, sier Johnsen. 

Frykter stopp

Han mener en nedleggelse av vegutbyggingsselskapet vil utsette vegbyggingen i Innlandet. 

- Sånn jeg ser det vil utbyggingen stoppe ved Arnkværn om det blir lagt ned. Man vil ikke få fullført det som er vedtatt. I tidligere NTP(Nasjonal transportplan) lå det an til at man kunne få bygget E6 fra Kolomoen i 2023. Men vi begynner nå, sier Johnsen. 

Han mener Nye Veier fungerer bedre enn hva vegutbyggingen har gjort tidligere. 

- Det bygges ikke smalere, men vi utvider derimot E6. I tillegg sparer man penger, sier han. 

Ærespris

I løpet av helgen fikk tidligere leder av Ringsaker Frp, Arild Pettersen, ærespris under årsmøtet. Pettersen er nå studieleder i Hedmark Frp og fikk prisen for innsatsen han har lagt ned der. 

- Det var veldig overraskende, og det gir meg stor motivasjon til å jobbe videre. Jeg vil fortsette å stå på, sier Pettersen, som også stiller til gjenvalg som studieleder. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00