For å ta seg fram i Øverbakkvegen med vogntoget må Thomas Rønningen bruke hele vegbredden gjennom kryssene.

Øverbakkvegen bygges om til miljøgate for 10 millioner kroner. Vegbredden er kun 6,5 meter.

– Ringsaker kommune bygger ei ny kø-gate i Brumunddal. Utrolig at de ikke lærer av praktiske feil, sier regionsjef Guttorm Tysnes i Norges Lastebileier-Forbund.

SKAL BLI SKYSSTASJON

Tysnes påpeker at miljøgata gjennom Brumunddal fungerer for dårlig fordi det er for trange avkjøringer for lastebiler og busser.

Nå mener han at historien gjentar seg i nok en viktig sentrumsgate i Brumunddal.

Den nye skysstasjonen for bussene etableres i nettopp Øverbakkvegen.

– Det er flott med miljøgater, men det må være brukbare forhold for tunge kjøretøy. Bygges det for trangt får vi nye køgater, sier Tysnes.

FRYKTER KØ FRA E6

Lastebileier-Forbundet frykter også at det vil bli etablert en trafikkøy i krysset Nils Amblis veg/Øverbakkvegen.

– Det vil gjøre situasjonen enda mer håpløs I rushtrafikken vil det bli kø helt ned til E6 når vi skal snirkle tunge kjøretøy forbi trafikkøya og inn i Øverbakkvegen, sier Thomas Rønningen.

Når han prøvekjører vegen er vegbredden så smal at han må over i motsatt kjørefelt for å svinge i kryssene.

– Det er umulig å svinge uten å bruke begge kjørefeltene, sier Rønningen.

BEVISSTE STRATEGI

Guttorm Tysnes har forståelse for at det skal være lav hastighet og det skal legges til rette for myke trafikanter i bygatene i Brumunddal sentrum.

– Utfordringene i Øverbakkvegen er her skal alle bussene kjøre og det er en del varelevering. Kryssene må være store nok til at tunge kjøretøy kommer fram uten å forsinke trafikken, sier Tysnes.

Han mener utformingen av Øverbakkvegen kommer i rekken av underdimensjonerte vegprosjekt i byer.

– På meg virker det som om dette er en bevisst strategi fra Statens vegvesen. De bygger på denne måten, forventer klager og at kritikken vil gå over etter hvert, sier en irritert Guttorm Tysnes.

FRP VIL HA SVAR

Ringsaker Frp har tatt opp vegbyggingen med Ringsaker kommune.

– Det lages trafikkfeller og smalere gater som ikke vil bidra til trafikksikkerhet, påpeker Frp.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.