Som alltid er det ventet usedvanlig stor trafikk i Hedmark i påsken. Trafikken er ventet å være særlig stor i forbindelse med hjemreisen 16. og 17. april.

I fjor kom det skrekkhistorier om bilister som hadde brukt seks timer fra Engerdal til Hamar - og tre timer fra Rena til Elverum. (Se egen sak til høyre)

Elverum er kjent som den kanskje aller verste flaskehalsen, men også sørover på Rv3 og E6 er det ventet svært mange biler. Påskefolket må være forberedt på å bruke ekstra tid på hjemreisen.

Alternativ rute gjennom Elverum

Sammen med politiet og Elverum kommune ønsker Statens vegvesen i år å legge til rette for god trafikkavvikling og sikker ferdsel for flest mulig av de som må kjøre gjennom Elverum på veg hjem fra påskeferie.

For å få til best mulig trafikkavvikling tas det i bruk en alternativ rute gjennom Elverum. Dette gjøres for å fordele trafikkbelastningen slik at ikke alle må gjennom rundkjøringen ved Basthjørnet. Denne rundkjøringen er ellers et knutepunkt for all trafikk fra Trysil og Engerdal på Rv25 og trafikk fra Østerdalen på Rv3.

Trafikken på riksveg 25 fra Trysil vil i perioder blir styrt over Starmoen mot Jømna og deretter inn på Rv2 videre mot Kongsvinger. Derfra går vegen mot Oslo-området via E16 til E6 på Kløfta.

Tålmodighet er nøkkelen

- Vi ber om trafikantenes velvilje, tålmodighet og samarbeid for å få til dette, slik at alle kommer trygt og sikkert hjem uten å sitte i kø for lenge. Dette tiltaket vil bidra til mindre trafikk gjennom Elverum, og dempe ulempene hjemreisetrafikken vanligvis medfører, sier senioringeniør i Statens vegvesen Arne Skybak.

Han anmoder de som kjører den alternative ruten øst for Elverum sentrum om å kjøre etter forholdene og vise særlig hensyn til de som bor langs vegen.

Den alternative ruten vil bli skiltet over Starmoen, med utkjøring på Rv2 ved Jømna.

Oppdatert trafikkinformasjon finnes til enhver tid på vegvesenets hjemmesider.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.