Fylkesmannen mener at ja til Asle Berteigs hytteutvidelse kan skape presedens langs Jessnesstranda.

Fylkesmannens bekymring kommer samtidig som han avviser en klage på planutvalgets vedtak om å la Asle Berteig utvide hytta til 180 kvadratmeter.

«I likhet med klager er Fylkesmannen bekymret for den langsiktige utviklingen langs Jessnesstranda dersom denne kun styres gjennom enkeltsaksbehandling basert på foreliggende planfaglig notat», skriver fylkesmann Sigbjørn Johnsen.

Fylkesmannen mener det er betenkelig og i strid med plan- og bygningsloven om Ringsaker kommune mener at den planfaglige vurderingen skal erstatte en revisjon av reguleringsplan for Jessnesstranda.

Fylkesmannen har under noe tvil kommet fram til å avvise klagen.

«Fordelene som her er knyttet til utbyggerinteressen og økt funksjonalitet ved bygningen, veier tyngre enn ulempene for omgivelsene og allmennheten», konkluderer Johnsen med.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.