Hem sier den mobilfrie uka gikk omtrent som ventet på forhånd. Ifølge rektoren medførte forbudet eksempler på mer sosial og positiv aktivitet, men også rastløs uro hos en del elever.

– Reaksjonene blant elevene har variert fra «veldig fint» til frustrasjon. For mange har det vært uvant og ugreit, sier han.

Rektoren sier uka har vist hvor viktig mobilen er som arbeids- og læringsverktøy i skolen.

– Uten mobil oppstår det en del utfordringer, blant annet fordi elevene mister tilgangen til lekse-appen de bruker på skolen.

Hem mener det ikke er aktuelt å innføre en permanent ordning før på et senere tidspunkt.

– Vi vil nok jobbe med en mulig utvidelse av prosjektet først når vi får på plass iPader til alle elevene til høsten, sier han.

De neste dagene skal elevrådet evaluere prosjektet de selv tok initiativ til å prøve ut.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.